Polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au acționat pe drumurile publice de pe raza județului pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru conștientizarea conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin incălcarea regimului legal de viteză.
În doar două zile oamenii legii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 103.000 lei. Vizați au fost conducătorii auto de pe D.N.1C Somcuta Mare-Baia Mare –Seini și pe D.N.18 Moisei-Sighetu Marmației.
„Polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere, majoritatea pentru depăsirea vitezei legale. Cele mai mari viteze înregistrate cu aparatură radar au fost de 120 km/h în localitate, la Busag – Tăutii Măgherăus și 187 km/h pe DN1C între localitătile Lăpusel și Satulung” au precizat reprezentanții Biroului de Presă al Poliției Maramureș.
De asemenea, conducătorii auto depistați sub influența băuturilor alcoolice s-au ales și cu dosare penale. Este și cazul unui bărbat în varstă de 41 de ani din Sighetu Marmației, care a fost oprit de polițiști pe DN18 în localitatea Ferești și care avea 1,20mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Articolul precedentPregătiți pentru a informa cât mai bine gravidele
Articolul următor„10 lei pentru căței”, acțiune caritabilă pentru necuvântătoare