Vremea a fost in general inchisa. Pe arii extinse a nins indeosebi in cursul zilei si seara. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 12.0 l/mp, la Vf Iezer. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari temporare in zona montana inalta de pana la 86 km/h, la Vf. Iezer), unde a viscolit ninsoarea si spulberat zapada. In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 0 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 124 cm la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -2 grade la Targu Lapus, Cavnic, Petrova, -1 grad la Borsa, Viseu de Sus si Ocna Sugatag si 1 grad in Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Vf. Iezer, -6 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Majoritatea sectoarelor de drumuri nationale au carosabilul curat si umed. Zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm este depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Gutai, intre km 25 si km 35, pe Dealul Hera si in Pasul Prislop, intre km 140 si km 156. Stratul de zapada framantata masoara pana la 2 cm, pe DN 18 in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 16 utilaje si imprastiat 41 tone sare. Ninge in Pasul Gutai, Complex Borsa si Dealul Hera.

Temperatura aerului are urmatoarele valori: -2 grade la Cavnic, Targu Lapus, Petrova, -1 grad la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatag, 0 grade la Sighetu Marmatiei, Baia Sprie si Dragomiresti si 1 grad in Baia Mare, Somcuta Mare si Seini.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna, fara a fi semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Barsau, Lapus, Suciu, Cavnic, Firiza si Nistru. Poduri de gheata sunt pe raurile Mara si Firiza. Pe cursurile raurilor Iza, Botiza, Mara, Cosau si Cavnic exista poduri de gheata cu ochiuri. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada masoara: 124 cm Cavnic, 109 cm la Firiza, 108 cm in Pasul Gutai, 95 cm la Baiut, 75 cm la Coroieni, 70 cm la Luhei, 68 cm la Grosii Tiblesului, 55 cm la Moisei, 52 cm in Poiana Borsa, 53 cm la Viseu de Sus si Baia Borsa, 51 cm la Targu Lapus si Razoare, 49 cm la Lapusel, 48 cm la Suciu de Jos,  44 cm in Baia Mare, 27 cm la Ocna Sugatag, 25 cm la Vf. Iezer.

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatlor din judet.

Vremea va fi astazi usor mai calda. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul noptii, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie favorizand izolat depunerea de polei. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana unde va viscoli ninsoarea sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Maine, 18 ianuarie a.c., vremea va fi usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii mixte. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grade.

Articolul precedentIonel Bogdan (PNL Maramureș): Invităm PSD și ALDE să susțină proiectul PNL prin care cei care comit infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile legii privind regimul compensatoriu
Articolul următorCursuri suspendate și mâine, în mai multe școli din Maramureș