După ce în urmă cu două luni și jumătate istoria rugby-ului românesc consemna o primă finală jucată fără spectatori, ultimul act al Superligii fiind adjudecat de C.S.M.Știința Baia Mare 23-17 cu Sport Club Municipal Timișoara, de data aceasta în Finala Cupei României, adversarul zimbrilor a fost deținătoarea trofeului C.S.A.Steaua București. Formație ce a ajuns până în ultimul act al competiției grație celor patru victorii obținute în faza grupelor.

Dacă în urmă cu nouă ani într-o semifinală C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.M.București 39-3 jucată pe 1 octombrie 2011, oficialii campioanei României inaugurau noua tribună a Arenei Lascăr Ghineț (actualmente Arena Zimbrilor), de data aceasta băimărenii au revenit pe stadionul Olimpia, unul cu tradiție în sportul românesc.

Pe un nou stadion cu o capacitate de 8.500 de locuri cu un gazon impecabil dar și cu o temperatură în termometre de minus un grad și o umiditate de 92 %, duelul celor mai în formă echipe ale momentului a stat sub semnul echilibrului, fiind tranșat în cele din urmă de echipa care a gafat cel mai puțin.

La exact trei decenii de la câștigarea de către o echipă provincială a eventului campionat-cupă, elevii lui Eugen Apjok – Paul Rusu reușesc să revină obținând cea de-a șasea Cupă din istoria clubului, ajungând astfel la borna patru în ceea ce privește eventul campionat-cupă, după edițiile; 1989-1990, 2010 și 2011.

Sursa foto: CSM Ştiinţa Baia Mare

Sursa: Realitatea de Maramures