Dacă până acum Ziua Armatei Române era marcată în fiecare an în Sighetu Marmației printr-o serie de manifesătri specifice acestei zile, în anul Centenarului Marii Uniri, administrația locală sigheteană nu a organizat nicio manifestare în 25 octombrie.

 

Întrucât manifestările dedicate zilei Armatei Române au lipsit cu desăvârșire în oraș, președintele  PNL Sighetu Marmației, Daniela Onița Ivașcu, a atras atenția asupra acestui fapt atât la ședința de Consiliu Local din această lună, cât și la ultima conferință de presă.

 

”Cred că a fost primul an de după `90 încoace când Ziua Armatei nu a fost sărbătorită sub nicio formă în Sighetu Marmației, am așteptat cu siguranță ședința de Consiliu Local pentru a cere explicații. Din nefericire primarul nu a fost prezent la ședință, iar doamna viceprimar ca și răspuns mi-a oferit varinata, câtă vreme primarul lipsește, dânsa nu răspunde de modul în care se organizează sau nu se organizează Ziua Armatei. Consider că este un gest absolut deplorabil faptul că într-un municipiu, capitala Maramureșului istoric, într-un an centenar, noi nu reușim să aducem măcar un minim de respect printr-o prezență a noastră, cum se întâmpla în fiecare an în Sighetu Marmației”, a spus președintele PNL Sighetu Marmației, Daniela Onița Ivașcu.

 

Despre lipsa manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române în Sighetu Marmației s-a discutat și în Consiliu Local.

 

”Aproape că nu ar avea ce să caute niciunul dintre noi aici, pentru că în an centenar noi nu sărbătorim Ziua Forțelor Armate. Statul român e tare bun când ne dă funcții dar când trebuie să îl respectăm,  noi avem alte probleme. Vă spun sincer ceea ce se întâmplă în Sighet, mi-e rușine că sunt sighetean, aproape că mi-e rușine să fiu român prin atitudinea și delăsarea autorității locale”, a mărturist consilierul local Gavrilă Mihali.

 

”Conform legii, domnul primar trebuia să vă dea toate răspunsurile la această întrebare, este conform legii datoria dânsului să organizeze această activitate. Sunt anumite foruri care au posibilitatea și fac aceste manifestări”, a explicat viceprimarul municipiului Sighetu Marmației, Ildiko Bereș.

 

Daniela Onița Ivașcu a mai precizat că speră că acest fapt să nu se repete și de 1 decembrie.
”Sper ca de 1 decembrie să nu mai fim puși în asemenea situații și să ne putem organiza în așa fel încât măcar într-un an centenar să cinstim memoria înaintașilor noștri”, a adăugat Daniela Onița Ivașcu.
Articolul precedentMormântul familiei Mihaly de Apșa, amenajat de elevi și dascăli sigheteni
Articolul următorCUPA SATELOR – Circa 160 de copii implicați în primele turnee