Primarul orașului Cavnic a anunțat că își va da demisia cu cinci zile înainte de expirarea mandatului de primar pentru a nu beneficia de pensie specială. De asemenea Vladimir Petruț cere impozitarea pensiilor speciale cu 99%.

Vladimir Petruț a anunțat joi seara pe un site de socializare că va demisiona din funcția de primar pentru a nu beneficia de pensia specială. Mesajul este adresat primului ministru Ludovic Orban.

”Toate pensiile speciale din România trebuie impozitare de urgență cu 99%. Impozitarea pensiilor speciale ține de decizia politică a Guvernului și nu de Curtea Constituțională.  În calitatea mea de cel mai tânăr primar de oraș din România, îl înștiințez pe premierul Ludovic Orban că sunt pentru impozitarea pensiilor speciale și că voi demisiona din funcția de primar al orașului Cavnic cu cinci zile înaintea expirării mandatului pentru a nu beneficia de pensie specială, deoarece consider ca este un furt nu un drept”, a precizat Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Judecătorii Curții Constituționale au respins miercuri sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Codul Administrativ, adoptat prin Ordonanță de Urgență de Guvernul Dăncilă. Legea prevede și acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Totuși, prevederile prin care sunt acordate pensiile speciale au fost amânate până în 2021 de Guvernul Orban prin Ordonanță de Urgență. OUG a fost însă respins în senat iar dacă și Camera Deputaților va respinge Ordonanța, primarii vor primi pensii speciale din acest an.

Articolul precedentArmă, produse pirotehnice şi trofee ridicate de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare în Borșa
Articolul următorCirculatie rutiera in conditii de iarna pe drumurile din Maramures