Cea de a XVII-a ediţie a concursului naţional de eseuri pe teme de consiliere în carieră şi în viaţă pentru elevi „Next Generation” este în plină desfăşurare. La ediţia actuală participă peste 85 de elevi alături de profesori, din 19 judeţe ale ţării printre care amintim Tulcea, Argeş, Suceava, Alba, Cluj sau Maramureş.

Coordonatorul proiectului este psihologul Amelia Bănică a declarat că acest concurs îşi propune reducerea numărului de şomeri în rândul populaţiei tinere.
Participanţii pot să îşi dezvolte personalitatea, prin participarea la diferitele activități din cadrul evenimentului: cursuri de dezvoltare personală coordonate de psihologi școlari, activități de socializare sau ateliere interactive dar şi vizite la diferite obiective turistice din județ, în Maramureşul istoric.

„Proiectul este finanţat integral de Ministerul Educaţiei Naţionale. Avem şi un ghid al concursului care va fi dat şi câştigătorilor alături de diplome. Concursul de eseuri este „live”, voluntarii vor supraveghea desfaşurarea lucrărilor dar subiectele vor fi uşoare. Prin participarea la tabără, ei îşi dezvoltă creativitatea şi devin mai încrezători în ei. „ a declarat pentru Realitatea de Maramureş, Amelia Bănică.

Mălina Grigorii, una dintre elevele participante ne-a declarat că participă la Next Generation pentru a-şi dezvolta propriile abilităţi, să capete experienţă şi să îmi dau seama dacă drumul pe care vrea să şi-l aleagă în ce priveşte cariera este cel potrivit.

Joi de la ora 20.00 toţi participanţii vor fi prezenţi la seara festivă iar plecarea participanţilor este programată pentru vineri dimineaţa.

Proiectul acestui concurs are la bază parteneriatul dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi: Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş, Primăria Municipiului Baia Mare, Casa Corpului Didactic Maramureş, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Maramureş şi Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş.

Articolul precedentAbsolvenţii de liceu sunt aşteptaţi să se înscrie la facultate
Articolul următorAteliere de vacanţă la Muzeul Satului