Teama de coronavirus a determinat autorităţile române să ia măsuri speciale în toate punctele de intrare în țară. De asemenea cei care sosesc din zonele afectate de coronavirus vor completa anumite chestionare cu datele personale. În județul Maramureș sunt izolate la domiciliu 113 persoane din 40 de unități administrativ teritoriale însă niciun maramureșean nu se află în carantină.

Instituția Prefectului, împreună cu celelalte instituții membre CJSU iau măsuri pentru aplicarea măsurii privind izolarea la domiciliu, în locația declarată la intrarea în țară, pentru persoanele și familiile acestora, care sosesc în România din Italia, regiunea Lombardia și Veneto, situate în afară zonelor în care s-a constituit carantină. Cetățenii români care vin din zonele menționate, precum și rudele acestora care domiciliază la aceeași adresa au obligația de a nu părăsi domiciliul declarat pe o perioada de 14 zile de la sosirea în țară. Și la punctul de trecere a forntierei Sighetu Marmației personalul care efectuează controlul poartă măști și mănuși de protecție.

 

 Formularul care este completat la punctele de trecere a frontierei de stat include datele de identificare, punctul de plecare în călătorie, dată sosirii în țară noastră, dată plecării din România, adresa unde aceste persoane rămân peste 24 de ore în țară noastră. De asemenea se specifică dacă persoana respectivă a locuit/vizitat zone din țările afectate de Coronavirus, dacă a intrat în contact cu persoane suferinde cu această boală, dacă a fost spitalizată în ultimele trei săptămâni sau dacă a avut una sau mai multe simptome care definesc această boală. Formularul este completat în conformitate cu prevederile legislative referitoare la protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestora, dar și cele referitoare la corectitudinea datelor completate și asumarea acestora.

Până astăzi în județul Maramureș nu au fost primite/efectuate apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la Cronavirus.

 

Articolul precedentSpitalele din subordinea Consiliului Județean Maramureș – pregătite în cazul unor potențiale îmbolnăviri cu coronavirus
Articolul următorTELEFON CU GHINION: Maramureșean oprit de poliţişti pentru că utiliza telefonul mobil, cercetat pentru contrabandă