Este iarnă în toată regula în județul Maramureș. Drumarii au ieșit în teren încă de sâmbătă seara, de când a început să ningă abundent, dar parcă zăpada le ascunde acestora orice urmă de muncă. Duminică, aproape 30 de localități din Maramureș au rămas fără curent electric, iar mâine, din cauza avariilor la rețelele și punctele de transformare, nu se vor ține cursuri în școlile din Băița, Coaș, Dumbrăvița, Șomcuta Mare, Fărcașa și Sîrbi.

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Maramureș. Nici municipiul Baia Mare nu stă prea bine la capitolul ”Deszăpezire”.

Așa au arătat dimineață străzile din municipiul reședință de județ. Iar oamenii au ieșit cu lopețile să își curețe zăpada din fața locuințelor ori a spațiilor comerciale. Printre aceștia, au fost și cetățeni nemulțumiți de faptul că utilajele de deszăpezire sunt ”scumpe la vedere”, în special în cartiere, iar mașinile lor au rămas ”îngropate” în parcări.

”E iarnă frumoasă. Trotuarele nu prea sunt deszăpezite, numai cei care s-au hotărât să iasă. Nu mai e ce a fost odată, din păcate. Se circulă greu. Se poate și mai bine să se deszăpezească. Sunt și foarte multe mașini și abia pot să treacă oamenii de ele. N-au nici unde să își dea zăpada dacă e să ne gândim bine că sunt străzile înguste și e și sens unic. Atunci ce să facem? Pe undeva trebuie să mergem”, a spus o băimăreancă.

”Foarte rău se circulă. Nu am putut ieși din parcare. Din câte utilaje a zis că are, nu are acum niciunul. Nici măcar cu sare sau nisip…măcar să dea cu ceva pe drum. Nu se poate așa ceva. Să vedeți cum e pe parcări. Pe străzile lăturalnice nu mai poți să circuli. E dezastru. E bătaie de joc. Bătaie de joc, efectiv. Nu suntem bătaie de joc”, a adăugat alți doi băimăreni.

La această oră, sunt afectate integral două linii de medie tensiune, 64 puncte de transformare și alte șase linii de medie tensiune sunt afectate parțial. În total, 18 localități din județ sunt afectate și la această oră și nu beneficiază de alimentare cu energie electrică. Zonele sunt Ferneziu, Șomcuta Mare, Berchez, Berchezoaia, Remetea Chioarului, Fersig, Coroieni, Vălenii Lăpușului, Vima Mare, Vima Mică, Sălnița, Jugăstreni, Peteritea, Baba, Dealu Mare, Lăpușel, Bozânta Mare și Suciu de Sus.

 

 

 

Articolul precedentPaula Seling și Ducu Bertzi colindă Maramureșul
Articolul următorConsiliul Local Sighet convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi sunt 8 proiecte de hotărâre