3 fetițe au reușit, ca printr-un gest incredibil de curajos și de eficient, să-și salveze mama din mâinile tatălui lor, care-i aplica o bătaie cruntă. Povestea lor a impresionat o țară întreagă și a arătat cât de importantă este implicarea comunității în descurajarea violenței casnice.

Episodul șocant s-a petrecut în Italia. Copile, în vârstă de 8, 10 și 12 ani, au asistat îngrozite la tratamentul inuman pe care tatăl lor îl aplica mamei lor, dar și-au învins teama de o pedeapsă asemănătoare și au făcut un gest care s-a dovedit salvator, scrie fanpage.it, citat de ziare.com.

După ce una dintre fetițe a sunat la numărul de urgență și a alertat politie. Toate trei au iești l pe balconul locuinței cu o foaie pe care au scris mare, cu o culoare vizibilă, „HELP – AJUTOR!”.

Când i-au văzut pe agenții de poliție că se apropie, fetițele au strigat: “Veniți! Veniți aici!”

Oamenii legii au urcat rapid și l-au prins pe bărbatul agresiv. Ulterior, mama copilelor a povestit că soțul său s-a îmbătat și n-a mai lăsat-o să plece la muncă, iar după o scurtă altercație a luat-o la bătaie.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost arestat pentru abuz comis împotriva soției. El avea deja ordin de restricție, din cauza manifestărilor violente la adresa partenerei.  

Articolul precedent1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului
Articolul următorUltima oră! Ovidiu Burcă a demisionat de la Dinamo. Cine va prelua echipa