Emoții mari pentru absolvenții clasei a VIII-a. Astăzi a debutat Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba și literatura română. În județul Maramureș 3911 elevi vor susține acest examen.

Joi, 20 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. De asemenea, elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00 în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00 iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

 

Articolul precedentClaudia Cetățeanu – antrenor portari la lotul național de cadete al României
Articolul următorRecomandările polițiștilor pentru o vacanță fără evenimente negative