Direcția de Sănătate Publică Maramureș informează ca incepand cu luna decembrie 2018 s-au inregistrat 4 focare cu 17 cazuri de rujeola în Maramureș dintre care cele mai multe in municipiul Baia Mare.

Toate cazurile sunt la persoane nevaccinate sau cu antecedente vaccinale necunoscute.

DSP Maramureș:

”Ca urmare, solicitam medicilor de familie sa mobilizeze de urgenta parintii copiilor eligibili la cabinet in vederea vaccinarii si sa informeze parintii asupra consecintelor nevaccinarii/amanarii vaccinarii din motive neintemeiate. Medicii din cabinetele unitatilor de invatamant vor efectua zilnic triajul epidemiologic in vederea depistarii cazurilor suspecte si evitarea raspandirii cazurilor in colectivitate.”

Datorita gravitatii bolii si raspandirii rapide precum și transmiterii pe cale respiratorie/contagiozitatii ridicate si a perioadei de incubatie scurte, reprezentanții DSP recomandă ca in caz de suspiciune de rujeola, parintii sa cheme la domiciliu medicul de familie pentru consult sau sa apeleze Serviciul de ambulanta in vederea prezentarii la cea mai apropiata sectie de boli infectioase.

D.S.P. Maramures dispune de cantitati suficiente de vaccin rujeolic si la nevoie poate suplimenta dozele la cabinetele medicilor de familie.

Articolul precedentAsigurarea ordinii publice în zona montană
Articolul următorAutoutilitară încărcată cu țigări de contrabandă, descoperită de polițiștii de frontieră