Adunarea Regiunilor Europene prin Consiliul Județean Maramureș informează factorii interesați în lupta împotriva COVID-19 de lansarea unui apel extraordinar de proiecte europene.

Recent, Inițiativa Centrală Europeană a lansat un apel pentru propuneri de proiecte în domeniul sănătății și telemedicinei, educației și învățării electronice/învățării la distanță și cel al microîntreprinderilor mici și mijlocii.

Apelul este adresat celor 17 state membre ale C.E.I.: Albania, Belarus, Bosnia și Herțogovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Astfel, apelul de proiecte are ca scop să răspundă rapid nevoilor specifice ale comunităților din statele membre, în special pentru cei care au pregătite deja proiecte în domeniile menționate, dar care nu au fost finanțate anterior. Bugetul total este de 600.000 de euro și este susținut de toate statele membre C.E.I. prin Fondul de Cooperare.

Suma de maxim 40.000 de euro/aplicant poate fi alocată pentru proiecte în trei domenii: asistență medicală și telemedicină (MED), educație și învățare electronică/învățare la distanță (EDU), suport pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii (MSME). Sunt eligibile toate entitățile publice și private, ONG-urile înregistrate cu sediul într-un stat membru C.E.I., precum și organizațiile internaționale/regionale care pot solicita o subvenție CEI de până la 100% din valoarea proiectului lor, dar maxim de 40.000 EUR .

Datorită caracterului extraordinar al acestui apel, se vor accepta doar cererile primite până la 9 aprilie 2020.

 

Informații suplimentare se pot accesa la adresa: https://aer.eu/cei-extraordinary-call-for-proposals-re-covid-19/

 

 

Articolul precedentAutoritățile au anunțat cu puțin timp în urmă noi decese în România, ca urmare a infecției cu coronavirus. Bilanțul deceselor în România – 203
Articolul următorBiserica Ortodoxă îi îndeamnă pe oameni să își lucreze pământul