Accident rutier, luni, în localitatea Colţirea, la ieşire spre localitatea Ardusat. Au fost implicate un camion şi o autoutilitară. O persoană a rămas încarcerată, în urma impactului frontal dintre cele două autovehicule.

A fost descarcerată persoana din autoutilitară. A suferit multiple traumatisme şi arsuri, ca urmare a incendiului rezultat în urma impactului. Au intervenit forţe de la Garda nr. 2 Fărcaşa EPA SMURD şi o autospecială cu modul de descarcerare.

„Un pompier din cadrul Detașamentului “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare, aflat în timpul liber, care circula prin zonă, a observat că șoferul autoutilitarei nu poate să iasă din mașină și a acționat fără să stea pe gânduri, deoarece viața acestuia era în pericol iminent. Plt.maj. Eugen Nagy a încercat să extragă de urgență șoferul din autoutilitară, dar pentru că acesta avea partea inf erioară a corpului prinsă sub bord, iar flăcările se întețeau, a cerut sprijinul unor participanți la trafic.
Împreună cu doi dintre aceștia, pompierul a reușit să scoată conducătorul auto din cabină și să-l transporte la o distanță de siguranță. Victima a fost preluată, în scurt timp, de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă S.M.U.R.D. și transportată la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.
Plt.maj. Nagy Eugen a adunat între timp stingătoare portabile de la șoferii care se opriseră la locul accidentului și a acționat pentru localizarea incendiului, până la sosirea forțelor de intervenție. ” anunţă I.S.U. Maramureş.

De la Detaşamentul de Pompieri Baia Mare a interveni autospeciala de descarcerare grea şi ambulanţa Terapie Intensivă. Conducătorul auto din camion a refuzat transportul la spital.

Articolul precedentSfaturi de la polițiști: Circulaţi cu grijă pe timp de ploaie
Articolul următorTribunalul Maramureș are un nou președinte