Trenul accelerat 1642 Baia Mare – București s-a defectat la doar 12 kilometri după ce a pornit din stație.

Motivul: instalația de climatizare de la locomotivă s-a defectat.  În cele 3 vagoane se aflau 34 de călători, din care 10 navetiști iar ceilalți care urmau să ajungă în București. 

Călătorii au fost revoltați din cauză că au pornit la ora 17.52 dar au fost nevoiți să aștepte 99 de minute până când locomotiva efectă a fost înlocuită, aceasta fiind adusă tocmai de la Depoul Jibou. 
La aceasta se adaugă și restricțiile de circulație de 30-40 km/oră care se aplică din cauza căldurii. 
“Locomotiva  s-a oprit din cauză că instalația se delectase, fiindcă nu puteam să le dăm călătorilor căldură în loc de aer condiționat, a fost nevoie să oprim în prima stație. Această locomotivă mai făcuse și alte curse, nu avea doar traseul de București, dar se mai defectează.” a declarat pentru Realitatea de Maramureș,Gelu Dârgău șef Divizie Cluj.
Călătorii nu vor primi despăgubiri din partea CFR pentru această întârziere, și nu au beneficiat nici măcar de apă sau sandvișuri.
Cei de la CFR spun că doar pentru rutele internaționale reglementarile europene prevăd asemenea situații. 
Așadar mulți călători au rămas cu ochii în soare și pe lângă faptul că până în București trebuie să parcurgă cu trenul mai bine de 14 ore, la acestea se mai adăugă cel mai probabil încă 3 ore, din cauza restricțiilor și defecțiunilor apărute la locomotivă. 
 
De precizat că o parte din călători au urcat din Satulung într-un tren privat, procurând-și alte bilete, pe banii lor. 
O femeie ce se afla în tren, a avut noroc că și trenul spre Caracal a întârziat 84 de minute, altfel nu ar mai fi prins a doua legătură pentru trenul al doilea, pentru care își rezervase bilet.
Articolul precedentPremii importante pentru un liceu din Sighetu Marmației
Articolul următor15 curți inundate în Dragomirești