800 de euro lunar, asta promit maramureşenilor două firme din Spania care au trimis oferte Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

În contextul campaniei de recrutare pe piața muncii, pentru anul 2019, prin AJOFM Maramureș pot fi accesate, în această perioadă, locuri de muncă pentru Spania. Doi agenți economici din Spania, care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii, caută muncitori la cules de căpșuni.
”Prima ofertă este pentru 800 de locuri de muncă vacante, respectiv pentru 400 de locuri de muncă pentru femei și 400 de locuri de muncă pentru cupluri, iar a doua ofertă este peste 150 locuri de muncă doar pentru femei. Referindu-ne la prima ofertă, cea mai majoră oarecum, de 800 de locuri de muncă, durata contractului este pe perioadă determinată de 3 luni, începând cu aproximație din 15 februarie 2019.
În ceea ce privește condițiile de lucru și durata contractului de muncă, ambele oferte au durata zilei de lucru de 6,5 ore pe zi. Acestea sunt împărțite, din ceea ce am discutat cu agenții ofertanți, în două tranșe – 3 ore dimineața și 3 ore după-masa și timpul de lucru pe săptămână este de 40 de ore pe săptămână, iar ziua liberă poate fi opțională. Nu este obligatoriu să fie ziua liberă ziua de duminică.
În ceea ce privește salariul oferit, acestora li se oferă 40,43 euro brut /zi. De asemenea, le sunt asigurate doritorilor transportul, cazarea, asigurarea medicală. La un calcul al nostru făcut grosso modo, după ce își plătesc toate cheltuielile – cazarea li se retrage din respectivul salariu lunar de către angajator – oamenii rămân aproximativ cu 799 euro / lună net în mână”, declară purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș, Ștefania Donca.
Cei interesați pot afla mai multe informații de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Maramureș.
Articolul precedentÎncă un tânăr de perspectivă alege Minaur
Articolul următorSighetean, în lotul național al României U 16