În derby-ul etapei a cincea, în capitală pe stadionul Olimpia, s-au întâlnit revelația ultimei ediții de campionat, C.S.M.București respectiv C.S.M.Știința Baia Mare, finalista ultimelor nouă ediții consecutive ale campionatului intern de rugby.

La fel ca și în duelurile cu cele două pretendente la titlu, Timișoara Saracens respectiv C.S.A.Steaua București, băimărenii nu reușesc să își găsească cadența din edițiile precedente. Gafele nepermis de multe multe dintre neprovocate coroborate cu perioadele de inconstanță în joc fac ca soarta acestor partide să îi îndepărteze pe băimăreni tot mai mult de țelul propus.

Și de această dată ponderea punctelor reușite de vicecampioana României au purtat semnătura uverturii fijiene Taniela Maravunawasawasa, autor a trei lovituri de penalitate, cele nouă puncte fiind complectate de eseul reușit în startul partidei de centru tongan în vârstă de 31 de ani Sione Fakaosilea. Pentru formația orchestrată de Eugen Apjok au marcat internaționalul de 32 de ani Florin Vlaicu autor al unui eseu, 2 transformări plus alte două lovituri de pedeapsă, pilierul Vasile Bălan trecându-și și el în cont un eseu în minutul 25.

Lovituri de penalitate au reușit și cei doi mijlocași Daniel Faasen minutul 68 respectiv Valentin Calafeteanu minutul 70. Pentru băimăreni urmează un final de tur cu două partide extrem de importante din care trebuie să obțină maximum de puncte în deplasare cu Universitatea Cluj pe data de 27 octombrie, în speță acasă cu C.S.Dinamo București pe data de 3 noiembrie.

Articolul precedentREFERENDUM: Prezența, la ora 16:00, de 12,93%, în Maramureș
Articolul următorUn sighetean a murit după ce apartamentul în care locuia a fost cuprins de flăcări