Știința Explorări și-a confirmat statutul de favorită în fața Universității Cluj și a câștigat cu 3-0 meciul jucat pe teren propriu în etapa a 21-a a Diviziei A1 de volei masculin. În urma acestui succes, băimărenii au urcat pe locul 8 în clasament.

Începutul meciului a fost echilibrat. Gazdele au condus cu 7-5, după care scorul a devenit 7-11. Clujenii au făcut șase puncte consecutive, băimărenii având mari probleme la preluare pe serviciul lui Șoloc. Cu un blocaj eficient, elevii antrenorilor Marius Botea și Sorin Pop au jucat din ce în ce mai bine. Setul secund a fost condus de echipa Știința Explorări care s-a impus cu 25-15. Ultimul set a fost extrem de echilibrat. Clujenii au fost foarte aproape de a câștiga setul de onoare, după ce au condus cu 24-22. Băimărenii au salvat însă șase mingi de set, după care și-au adjudecat ultimul act, în prelungiri, cu 32-30, ultimele puncte fiind realizate de Țuțea și Mocanu, cei mai eficienți jucători de la Știința Explorări în acest meci.

„Am jucat împotriva unei echipe de valoare apropiată cu a noastră și este important pentru noi că am câștigat. Din păcate, este al doilea an consecutiv în care avem probleme financiare mari și sper ca cei care trebuie să se ocupe de această problemă să reușească să remedieze situația”, a declarat Robert Țuțea, jucător Știința Explorări.

„Sigur că pentru noi toate meciurile sunt grele, dar totuși ne așteptam la această victorie. Partea a doua a campionatului nu are miză, deoarece nu retrogradează nimeni. Dar totuși e bine că se joacă meciurile din play-out și vom trata serios fiecare partidă”, a spus Marius Botea, antrenor principal Știința Explorări.

 

Articolul precedentO nouă promoție de arbitri la AJF Maramureș
Articolul următorMARAMUREȘ: Când începe repartizarea biletelor de tratament pentru pensionari