La sfârșitul săptămânii trecute Liceul tehnologic Ucecom Spiru Haret a organizat un colocviu pe temele învățământului profesional și dual. La acest colocviu au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș dar și ai Ministerului Educației.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate informații despre învățământul dual în ceea ce privește oportunitățile atât pentru mediul de afaceri cât și pentru liceele tehnologice.

”Discuțiile au fost benefice atât pentru noi cât și pentru mediul de afaceri, nu mă refer doar la Liceul Tehnologic Ucecom Spiru Haret cât și la tot ceea ce înseamnă învățământ tehnologic băimărean. Oamenii de afaceri băimăreni au încercat și au solicitat din partea domnului Ionescu, din partea Ministerului Educației, explicații suplimentare privind învățământul dual. Învățământul dual este un învățământ de viitorm observăm că ministrul educației pune accent pe tehnologic, pe tot ceea ce înseamnă profesional și învățământ dual”, a declarat Gabriela Mărieș Leș, director Liceul Tehnologic Spiru Haret Ucecom Spiru Haret.

S-a discutat și despre facilitățile pe care învățământul dual le oferă angajatorului, respectiv firmele mari pot să își pregătească forța de muncă în cadrul liceelor tehnologice.

 

Articolul precedentS-a dat startul depunerii proiectelor pe ghidurile de sport, cultură și tineret
Articolul următorMaramureșul sub Cod galben de ploi