​Autoritățile județului s-au întâlnit vineri  25 octombrie, cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Jiang Yu.
Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Jiang  a arătat că a venit cu lecțiile pregătite la întâlnirea stabilită în Maramureș.

”Anul acesta s-au marcat 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China și 15 ani de la stabilirea parteneriatului de prietenie și colaborare dintre cele două state, eveniment la care au participat reprezentanți de seamă ai României. Maramureșul are un farmec aparte, care îl face unic între alte județe ale României, fiind văzut ca un rai pentru noi toți cei care venim din alte părți ale lumii” a spus Ambasadorul.
Ambasadorul RP Chineze a fost încântată de faptul că, în Baia Mare și în Sighetu Marmației există cursuri de predare a limbii chineze și că tot mai mulți maramureșeni sunt interesați să învețe chineza. Totodată, a precizat că, pe viitor, colaborarea între România și China ar trebui structurată pe trei aspecte. “Primul este să consolidăm în continuare schimburile interumane.Al doilea aspect este colaborarea în domeniul turismului, pentru că România are foarte multe resurse turistice, însă nu s-a dezvoltat suficient față de țările din vecinătate, unde anual avem sute de mii de vizitatori chinezi, în timp ce în România, vin, în medie, 10.000 de turiști. Al treilea aspect se referă la domeniul educațional și aș dori ca, în fiecare an, să invităm un student să facă studii în China, pentru că simt o apropiere naturală față de tinerii care provin din județele românești pe care deja le-am vizitat”, a subliniat Excelența Sa, Jiang Yu.

În mesajul transmis, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a precizat că cea mai importantă parte a întâlnirii se referă la colaborările economico-comerciale între China și România, respectiv Maramureș, existând deschidere și interes de partea chineză.

Articolul precedent”GHEORGHE ENE” – Programul ediției 2019 în Maramureș
Articolul următorTurist salvat dintr-o râpă