În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată în data de 9 martie au fost adoptate mai multe măsuri pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Astfel s-a decis suspendarea transportul rutier și aerian de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre zonele afectate.

 A fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie până pe 31 martie 2020.

”O altă măsură care a a fost luată la nivel central a fost să se informeze operatorii să anuleze cursele din Italia spre România pe cale aeriană. Este recomandat să se evite deplasarea în zonele cu probleme de asemenea se recomandă ca românii care sunt în acele țări să nu vină acasă în această perioadă”, a adăugat Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

 De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia. A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport.

Articolul precedentPrevenția e cel mai bun medicament împotriva Coronavirusului, spun maramureșenii
Articolul următorSimulările pentru Bacalaureat și Evaluare Națională, suspendate