Evenimentul dedicat copiilor, organizat de o firmă specializată în astfel de activități în colaborare cu Primăria Sighetu Marmației, a fost întrerupt de poliție. Întrucât nu avea avizele necesare și nu respecta regulile impuse de autorități, poliția le-a solicitat organizatorilor să întrerupă evenimentul.

Începând cu ora 11:00 mai mulți copii din Sighetu Marmației și nu numai s-au strâns în parcul Grădina Morii unde organizatorii au amplasat mai multe gonflabile și jocuri pentru cei mici. Deși se aflau la distanță mică unii de alții, foarte puțini copii și părinți  sau bunici au purtat măști de protecție.

”S-a dispus măsura strângerii tuturor jucăriilor, anularea evenimentului deoarece nu îndeplinea condițiile legale, cu reprogramare pentru săptămâna viitoare. Condițiile sunt cele prevăzute de legea 60, obținerea unei autorizații și ordonanța 23 din 28 mai. Trebuiau să respecte anumite condiții, exact cum spun măsurile legale. Trebuia să fie pe un domeniu privat, nicidecum public, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, scaune așezate la 2 metri unul de altul, măști, mănuși, etc. Dacă avem spirt, mănuși și hârtie asta nu înseamnă că este ok”, a precizat Marius Bledea, șef biroul circulație Poliția Locală Sighetu Marmației.

Spre dezamăgirea copiilor organizatorii au fost nevoiți să întrerupă evenimentul.

Articolul precedentPremierul României, Ludovic Orban, vizită oficială în Maramureș
Articolul următorUn nou caz de coronavirus a fost confirmat în județul Maramureș