Liviu Bledea, un sighetean care a muncit aproape 12 ani în Italia în domeniul construcțiilor stradale a donat Spitalului Municipal din Sighetu Marmației, orașul său natal o ambulanță.

Bărbatul s-a gândit să achiziționeze ambulanța după ce a aflat că spitalul nu deține un asemenea autovehicul. A făcut astfel demersuri către autoritățile locale din regiunea Piemonte, Italia unde a găsit o mare deschidere în vederea procurorii ambulanței și a reușit la un preț acceptabil a cumpărat-o.
Mașina are anul de fabricație 2006 și în afară de sistemul antișoc aceasta este dotată cu două tărgi pentru preluarea bolnavilor, cu scaun cu rotile și tot ce are nevoie un vehicul de acest gen, de gradul unu.


După ce a finalizat toate formalitățile sigheteanul Liviu Bledea a donat ambulanța, prin act notarial Spitalului  Municipal din Sighet, care deja o poate folosi pentru intervenții.
Maramureșeanul a declarat pentru Realitatea de Maramureş că dorește ca și alte persoane care au posibilități financiare să îi urmeze gestul de caritate.
Bărbatul mai afirmă că România este țara obstacolelor dar cu toate acestea dorește să se întoarcă acasă pentru a fi util comunității.
De precizat că o ambulanță ca și cea cumpărată de Liviu Bledea poate fi achiziționată de pe internet, de pe site-urile auto din Italia cu peste 10000 €.

Articolul precedentTânăr din Sighetu Marmaţiei, depistat de cinci ori conducând fără permis, reținut de poliţişti
Articolul următorAbsolvenţii de liceu sunt aşteptaţi să se înscrie la facultate