Conform raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică, săptămâna 14 – 20 ianuarie a avut un caracter epidemic, la fel ca săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat.

Potrivit Ministerului Sănătății dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Măsurile de prevenire și control demarate de Ministerul Sănătății săptămâna trecuta,  la debutul sezonului gripal, se mențin în perioada următoare.

 “Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare,  odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat maramureșeanca Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

De asemenea, în urma analizei solicitărilor transmise de medicii de familie și centralizate de Direcțiile de Sănătate Publica, Ministerul Sănătății a demarat procedurile pentru a achiziționa suplimentar un număr de aproximativ 25.000 de doze de vaccin. Ministerul  Educației recomandă populației  să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal.

Articolul precedentUnirea Principatelor Române, sărbătorită astăzi la Sighetu Marmației
Articolul următorPeste 116.000 de pensionari sunt în Maramureș