Sesiunea de toamnă a examenului național de bacalaureat a început astăzi cu probele scrise. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în Maramureș sunt 4 centre de examen, 2 în Baia Mare și câte unul în Sighetu Marmației și în Vișeu de Sus.

Examenul a debutat astăzi cu proba scrisă la limba și literatura română. În Maramureș 545 de elevi au susținut prima probă iar un elev a fost eliminat din examen.

”Sunt patru centre de examen, două centre în Baia Mare, repsectiv la Colegiul Național Gheorghe Șincai și Colegiul Tehnic George Barițiu, un centru de examen în Sighetu Marmației la Liceul Tehnologic Marmația și un centru de examen în Vișeu de Sus la Liceul Teoretic Bogdan Vodă. S-au înscris pentru proba de astăzi 666 de elevi, s-au prezentat 545 și am avut un elev eliminat în centrul de examen Vișeu”, a precizat Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

În 22 august  este programată proba la limba şi literatura maternă, în 23 august – proba obligatorie a profilului iar în 26 august va fi susținută proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfășoară în zilele de 27 și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

 

Articolul precedentCopilă de 15 ani, declarată dispărută de la domiciliu, găsită de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuşi
Articolul următorAn nou școlar, aceleași probleme la școli: lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu