​S-au stabilit noi relații de colaborare între județul Maramureș și regiuni importante din Republica Moldova.

Județul nostru a primit propuneri de înfrățire din partea raioanelor Strășeni și Hîncești, care și-au arătat interesul de a stabili relații de cooperare și înfrățire.

După vizite comune care au avut loc între cele două țări au urmat ​demersurile  pentru semnarea Acordului de cooperare dintre Județul Maramureș și Raionul Strășeni care au fost realizate respectând prevederile legale. 

Pentru semnarea acestui acord a fost aleasă ziua de 27 septembrie, cu trimitere la un alt eveniment important: expoziția ”Republica Moldova prezintă”, manifestare derulată în cadrul expoziției de larg consum Rivulus Dominarum” din perioada 27 29 septembrie 2019.  

Prin acest eniment se vor forma legături strânse de colaborare cu raionul Strășeni, care după cum declară conducerea județului, se vor concretiza în schimburi economice, comerciale, culturale și educative între cele două comunități.

Nicolae Budu – vicepreședintele Consiliului Raional Strășeni desemnat pentru a semna Acordul de cooperare și-a exprimat speranța în stabilirea unor legături de colaborare și înfrățire cu județul Maramureș, care se adaugă astfel celorlalte legaturi de înfrățire stabilite de raionul Strășeni cu județe din România.

Am simțit căldura maramureșenilor de fiecare dată când am fost prezent în județul acesta frumos și doresc să vă asigur că veți fi primiți cu aceeași căldură de locuitorii din Strășeni. Oriunde veți veni în Moldova să știți că drumul spre Chișinău trece prin Strășeni, deci vă rugăm să nu ne ocoliți”, a precizat Nicolae Budu – vicepreședintele Consiliului Raional Strășeni.

Articolul precedentFotbaliștii de la Minaur joacă sâmbătă la Oradea
Articolul următorPregătiți pentru sezonul rece ?Tone de nisip gata să fie împrăștiate pe străzi