Duminica, 26 mai 2019, românii îi aleg pe cei care îi vor reprezenta în Parlamentul European. Țara noastră are alocat un număr de 33 de locuri. În aceeași zi, deci tot pe 26 mai 2019, românii pot participa la referendumul pentru justiție. Vezi, în materialul următor, cum arată buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare.

Pe 26 mai 2019, românii care vor merge la vot vor avea 3 buletine de vot diferite, pentru fiecare fiind câte o urnă de vot.

Printr-un buletin de vot, românii își pot exprima votul pentru alegerile europarlamentare 2019. Pe celelalte două buletine de vot se vor regăsi cele două întrebări formulate de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiție.

Foarte important! Cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne de vot separate. Introducerea unui buletin în altă urnă decât urna destinată NU va atrage nulitatea, a anunțat Biroul Electoral Central (BEC).

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat deja modelul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare, pe pagina sa de Facebook. Vi-l prezentăm și noi, în cele ce urmează.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articolul precedentZimbrișorii repetă evoluțiile de la Timișoara
Articolul următorAlegeri europarlamentare: 437 de secții de votare în Maramureș