Statul Român ar putea să preia Enel, după ce compania a anunțat că pleacă din România, a declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS ministrul Economiei. Florin Spătaru spune că guvernul ar putea să înființeze o companie care să furnizeze energie românilor și firmelor. 

Întrebat dacă statul român ar putea să preia această companie, dacă sunt suficienți bani la buget, Florin Spătaru a spus: „Nu există nicio strategie de preluare a acestei companii, dar după cum știți s-a discutat acum ceva timp de înființarea unui furnizor de energie cu acționar statul român. Guvernul se va uita foarte atent la siuația furnizorilor din piață”.

Reamintim că Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentOFICIAL: Facturile românilor se vor calcula în funcție de consumul lunar – ANALIZĂ: cum plătești în funcție de consum
Articolul următor160.000 de elevi din medii defavorizate au primit vouchere educaționale în România – Când vin alte sute de mii de carduri – Anunțul lui Marcel Boloș