Veterinarii britanici au emis un avertisment adresat tuturor proprietarilor de feline, atrăgându-le atenția că un nou tip de gripă care se răspândește rapid poate avea ca efect orbirea, mai ales în cazul pisoiașilor. Cea mai bună cale de protecție, susțin specialiștii, este vacinarea.

Pisicile care contractează boala sunt cele mai predispuse să-și piardă complet vederea dacă aceasta nu este tratată. Simptomele la pisici sunt similare cu cele ale oamenilor, inclusiv strănutul, dificultăți de înghițire din cauza durerii în gât și a febrei, potrivit metro.co.uk.

Proprietarii de pisici au fost sfătuiți să acorde atenție sporită infecțiilor din jurul ochilor, pentru că un efect colateral al virusului gripal poate fi orbire.

În unele cazuri în care boala devine foarte gravă, se poate ajunge în situația ca pisicile să fie supuse unei intervenții chirurgicale de extirpare completă a ochiului afectat.

Veterinarii îi îndeamnă pe proprietarii de feline să le facă vaccineze antigripal, aceasta fiind cea mai sigură cale de reduce considerabil riscul contaminării și eventualele complicații grave.

Articolul precedentNu mai mânca portocale dacă suferi de această boală! Pericolul ascuns din cele mai consumate fructe
Articolul următorSimptomele generale ale unui ficat cu probleme