Precipitațiile sub formă de ploaie căzute în ultima perioadă pe raza comunei Coroieni au reactivat alunecarea de teren în zona Centrului Social pentru Persoane Vârstnice.

Alunecarea de teren este activă pe versantul drept al pârâului Valea Seacă, pe o suprafață de aproximativ 70 metri lungime și 30 metri lățime.

Potrivit datelor Prefecturii Maramureş, alunecarea de teren afectează talvegul din apropierea Centrului Social pentru Persoane Vârstnice, pe o suprafață de 0,2 hectare. De asemenea aceasta pune în pericol stabilitatea terenului din zona imobilului, respectiv alimentarea cu apă a centrului.

Prefectul s-a deplasat în teren si a constatat că se impune luarea unor măsuri de urgenţă în zona afectate, prin executarea lucrărilor specifice. Mai exact trebuie ca şanţurile să fie stabilizate și terenul  consolidat.

Fenomenul de eroziune exercitat de pârâul Valea Seacă asupra bazei versantului, prin eroziunea torențială de adâncire duce la schimbarea echilibrului zonei și crearea unui taluz cu o pantă mult mai mare decât panta generală a versantului.

A fost realizat studiul geotehnic a zonei afectate de alunecare și stabilite tipurile de lucrări care trebuie efectuate etapizat pentru consolidarea terenului.

Situația alunecării de teren din comuna Coroieni a fost prezentată și analizată în ședința extraordinară a Comitetului Județean Maramureș, urmând a fi întocmite și transmise documentele la nivel central.

Articolul precedentTabără pentru copii la Cavnic
Articolul următorS-a predat amplasamentul către antreprenorul care va executa lucrările de stabilitate la depozitului ecologic de la Sârbi-Fărcașa