Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Nicolae Tuș, a primit astăzi vizita oficială a Ambasadorului Republicii Africa de Sud, Excelenţa Sa, Jabu Mbalula.

Acesta a fost însoțit de Tiba Bethwell, Prim Secretar și Veronica Nicolae, secretar social al Ambasadei.
În cadrul discuțiilor purtate cu oficialii delegației,ambasadorul s-a arătat interesat de potențialul economic al județului Maramureș, Excelența Sa exprimându-și în același timp și dorința de intensificare și promovare a relațiilor comerciale între cele două țări.

Jabu Mbalula și-a manifestat interesul pentru atragerea de investitori în Africa de Sud, o țară dezvoltată din punct de vedere economic, politic și foarte atractivă pentru aceștia, aici fiind stabilite sediile centrale ale multor companii internaționale care desfășoară afaceri pe continentul african.

Totodată, delegația din Africa de Sud s-a arătat interesată și de domeniul minier, în cadrul întâlnirii purtându-se discuții și despre acest subiect, Maramureșul fiind cunoscut pentru profilul specific în acest domeniu.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Nicolae Tuș, a prezentat delegației Ambasadei Africii de Sud atât repere despre economia județului, potențialul de dezvoltare și structura investițiilor derulate la nivelul județului, cât și profilul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și membrilor acesteia.

Ambele părți au apreciat întrevederea desfășurată la sediul CCI Maramureș. S-au consolidat astfel relațiile între Camera de Comerț și Industrie și Ambasada Republicii Africa de Sud la București și s-au pus bazele unor viitoare parteneriate.
La finalul întâlnirii, Excelența Sa Jabu Mbalula a semnat și în cartea de onoare a instituției.

Articolul precedentTrafic restricţionat pe DJ188 şi alunecare de teren la Bârsana
Articolul următorBălțile formate la trecerile de pietoni le dau bătăi de cap sighetenilor