Tatăl care și-a folosit copiii într-un clip pro PSD la europarlamentare a fost amendat pentru încălcarea legii electorale. Legea interzice apariția copiilor sub 16 ani în clipuri electorale.

Cum s-a întâmplat?

„A mai apărut un cântec superb din Ţara Maramureşului! Despre PSD!” anunţa în timpul campaniei electorale, pe pagina sa de Facebook, fostul secretar al PSD Codrin Ştefănescu.

Videoclipul electoral „Hai, români, ieșiți la vot” a fost realizat de un maramureşean care s-a folosit de cei doi copii ai săi, pentru a ridica în slăvi PSD.

Protecţia Copilului Maramureş s-a autosesizat şi a precizat că apariția celor doi copii în videoclipul pentru susținerea PSD reprezintă o încălcare a legii, însă singura instituție care poate dispune sancțiuni în acest caz este Poliția.

Drept urmare astazi Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș a transmis primele măsuri luate în acest caz. Tatăl a fost amendat contravențional cu suma maximă prevazută de lege şi anume 2500 lei.

„În urma verificărilor, s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori și postat ulterior pe aplicațiile Facebook și Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art.40, alin. 10 din Legea 33/2007, față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din același act normativ. La finalizarea cercetărilor, vă vor fi comunicate toate măsurile care vor fi dispuse de polițiști” a menţionat Florina Meteş, de la Biroul de Presă al IPJ Maramureş.

De precizat ca articolul 53 din legea electorală interzice folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală.

Cercetările nu sunt finalizate urmand sa fie identificate toate persoanelor implicate în realizarea acestui videoclip.

Articolul precedentRecomandările polițiștilor pentru o vacanță fără evenimente negative
Articolul următorPeste 1000 de maramureşeni au primit vouchere pentru electrocasnice