De la începutul anului până în data de 22 ianuarie polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei. Aceste măsuri au fost luate de polițiștii rutieri din București, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii  din Maramureș și din alte 16 județe.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.

Oamenii legii reamintesc faptul că, în conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor în vigoare. Polițiștii vor continua acțiunile pentru diminuarea riscului rutier și vor lua măsuri față de cei care nu respectă reglementările legale.

Pentru a conduce în siguranţă, în contextul avertizărilor meteorologice, Poliția Română vă recomandă ca pe timp de ploaie sau ninsoare, să utilizați luminile de întâlnire inclusiv ziua dar şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Nu acționați brusc mecanismele de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau a derapajelor necontrolate și să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Articolul precedentTransportul ilegal de animale se sancționează drastic
Articolul următorÎnfrângere pe teren propriu pentru Știința Explorări Baia Mare în fața celor de la VM Zalău