Reprezentanţii Prefecturii Maramureş spun că activitățile din programul calendaristic, stabilit prin Hotărâre de Guvern pentru desfășurarea alegerilor la nivelul județului au fost finalizate.
Toate cele 438 secții de votare au fost verificate din punct de vedere al securității la incendiu. A fost realizat instructajul electoral pentru pentru președinții și locțitorii secțiilor de votare, respectiv personalul tehnic.
Toate materiale pentru desfășurarea procesului electoral au fost pregătite pentru fiecare secție de vot și realizat graficul de distribuire al acestor sub pază militarizată.
S-a transmis în teritoriu decizia Autorității Electorale Permanente ca urnele din secțiile de votare să nu fie transparente şi totodată au fost stabilite și emisă decizia pentru stabilirea secțiilor de votare arondate spitalelor maramureşene.
Pentru buna desfășurare a procesului electoral în aceste secții, dar și la secția arondată pentru persoanele încarcerate la Penitenciarul Baia Mare, care nu și-au pierdut prin sentință definitivă drepturile electorale s-a procedat la suplimentarea numărului de operatori din fiecare secție.

Pacienții internați în spitale, dar și persoanele încarcerate în penitenciar pot depune până cel mai târziu în preziua votării (între orele 18.00-20.00) cererile pentru exprimarea opțiunii electorale către președintele biroului secțiilor de votare arondate.
Județul Maramureș a primit 469.671 buletine de vot, din care au fost anulate (semnate și stampilate) 471 buletine de vot pentru a fi afișate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

De asemenea s-au primit 436.069 timbre autocolante, 2190 ștampile cu inscripția ”Votat” și au fost confecționate 438 ștampile de control.

Articolul precedentMarian Oprișan amenință un jurnalist Realitatea Plus. AUDIO
Articolul următorOrban, anunț-bombă ce aruncă în aer vânzările de mașini second-hand!