Tânărul care a condus un autovehicul cu toate că era drogat şi nici nu avea permis a fost arestat pentru 30 de zile.

Într-un comunicat transmis de Tribunalul Maramureş se arată că „prin încheierea penală nr. 51/DL, pronunţată la data de 03.10.2019, în dosarul nr. 1886/100/2019 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.10.2019, şi până la data de 01.11.2019, inclusiv, a inculpatului V.J., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Mun. Baia Mare, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe care pot avea efecte psihoactive, conducere pe drumul public a unui autovehicul fără a avea permis de conducere şi conducere pe drumul public a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, infracţiuni pedepsite cu închisoarea de la 2 la 7 ani, de la 6 luni la 3 ani, de la 1 an la 5 ani, respectiv de la 1 an la 5 ani.”

Tânărul a contestat decizia

„Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, la data de 02.10.2019, a condus pe drumul public din municipiul Baia Mare un autovehicul fără a deţine permis de conducere, având în sânge substanţe psihoactive şi, în aceeaşi circumstanţă, a deţinut pentru consum propriu şi pentru a trafica, droguri de risc, mai exact 101 punguţe cu rezină de cannabis (80,9 grame) şi 49 punguţe cu substanţă care conţine 5 F-MDMB-PICA şi care face parte din clasa cannabinoizilor sintetici (15, 6 grame).” se menţionează în document.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

Articolul precedentLupta cu contrabandiştii continuă
Articolul următorInspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a primit şapte autospeciale noi