La întâlnirea pe care conducerea Cartel Alfa a avut-o astăzi cu salariații DGSAPC Maramureș s-a  decis pichetarea Prefecturii. Acțiunea este prevăzută pentru luna viitoare. Protestul nu vizează autoritățile județene, ci Guvernul.

Asistenții maternali se plâng de faptul că indemnizația de 600 de lei/copil primită lunar de la stat este practic insuficientă pentru aceștia și nu acoperă decât o parte din  cheltuielile legate de hrană, îmbrăcăminte, rechizite, transport, utilități pe care îngrijirea acestora le implică. Cât despre cheltuieli neprevăzute legate de urgențe  sau intervenții stomatologice ori de altă natură nici nu poate fi vorba, consideră Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș.
”Am avut o întâlnire cu  asistența maternală în dimineața aceasta în care să le prezentâm ceea ce s-a întâmplat în Maramureș ca și DGASPC față de alte județe. Ceea ce vedem noi ca și mișcare sindicală în viitor și ceea ce trebuie făcut. În momentul de față am avut o întâlnire cu membrii de sindicat, cu lucrătorii membri de sindicat în cadrul asistenței maternale DGASPC și avem motive aici de a ieși în stradă nu numa pentru ei, ci și pentru cealaltă categorie de salariați din cadrul DGASPC și aici mă refer la lucrătorii din case și centre. Necazul este că, deși nu avem o problemă salarială în momentul de față, cu toate că putem să abordăm și acest subiect, și aici fac referire la regulamentul de sporuri care a apărut la începutul anului pe Legea 153, dar, asistenții maternali au în momentul de față o sumă de bani de 600 de lei, o sumă care cuprinde, hrană, utilități, bani de buzunar pentru copiii care sunt în asistență maternală, transport la școală, haine, lucruri  care din punctul meu de vedere și al lor, bineînțeles este inacceptabil, adică astăzi dacă ne raportăm la, și am făcut un studiu, suma ar trebui cel puțin dublată. Pentru acest lucru am făcut ședința, pentru acest lucru am dori să facem o  pichetare nu pentru a atrage atenția Direcției Copilului din Maramureș sau a Consiliului Județean. Trebuie făcute niște modificări legislative la nivel guvernamental și la nivel parlamentar, această pichetare este din punctul meu de vedere un prim semn de alarmă ca după aceea să urmeze un prim set de întâlniri începând cu prefectul județului, cu președintele Consiliului Județean care, de fapt, încurajează nu atât acțiunea, cât punctul de vedere al sindicatelor  în care statul nu trebie să profite de activitatea acestor categorii de salariați.”
In ziua pichetarii, conform protocolului, Florin Hossu va înmana prefectului o adresă în care va prezenta, în detaliu, problemele din sistem.
Articolul precedentBaschetbaliștii de la CSM Sighet s-au întâlnit cu elevii sigheteni
Articolul următorPlanuri mari la Aeroportul Maramureş pentru anul viitor