Nu va lăsați bunurile în mașini. Furturile din autoturisme sunt un tip de infracţionalitate care se regăseşte în special în comunităţile urbane, aglomerate. Vizate de infractori sunt în special bunurile lăsate la vedere în autoturisme, pentru sustragerea cărora hoţii fie profită de neasigurarea maşinii de către proprietar, fie provoacă distrugerea geamurilor.

În primul trimestru al acestui an, Poliția Maramures ne informeaza ca în judeţ au fost sesizate 68 de furturi din autoturisme, 50 dintre acestea în municipiul Baia Mare. Electronicele, aparatele electrice, genţile, borsetele sau telefoanele lăsate la vedere favorizează producerea de infracţiuni. Ultima sesizare de acest gen a fost în data de 09 aprilie, când, dintr-un auto lăsat cu portierele neasigurate pe strada Vasile Alecsandri din municipiu, au fost sustrase două telefoane mobile, prejudiciul reclamat fiind de peste 9000 de lei.

Sunt şi situaţii în care prejudiciul cauzat prin distrugerea geamului sau a lunetei este mai mare decât valoarea bunului sustras, deoarece genţile uitate la vedere nu conţin bunuri.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ :

NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;

În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;

NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;

Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

Articolul precedentTemele pentru acasă, criticate din nou de elevi
Articolul următorȘomerii sunt așteptați la Bursa Generală a Locurilor de Muncă