Festivalul Zilele maghiare băimărene – Főtér Fesztivál 2018, aflat la cea de a 12-a ediție, va avea loc între 10 și 16 septembrie pe conceptul familiei, a tineretului și a divertismentului de calitate. Evenimentul va fi organizat sub egida Baia Mare – Capitala Tineretului 2018 și 2018 anul familiei.

Pe scena festivalului vor urca nume mari precum formația Kiscsillag și Honeybeast din Ungaria, formația Bagossy Brothers Company, sau formația de dansuri populare Bekecs. În ceea ce privește concertul  și spectacolul de închidere a festivalului, organizatorii nu au dezvăluit foarte multe.
Programele vor fi diversificate și dinamice într-un ton tineresc și în paralel se urmărește punerea în valoare, transmiterea culturii, a valorilor și tradiției maghiare a comunității.

Ca în fiecare an, vor fi numeroase programe cultural-artistice, concursuri educative și de divertisment, interactive și sportive, respectiv jocuri pentru copii. Din cauza numărului mare de programe, unele se vor suprapune, “de aceea recomandăm ca fiecare participant să urmărească cu atenție broșura festivalului și comunicatele de presă” –  a spus Pintér Zsolt președintele Asociației Főtér Fesztivál.
Printre noutățile din acest an se numără festivalul de muzică stradală și musicalul, iar unele programe sunt dedicate sărbătoririi unor evenimente marcante cum ar fi: 300 de ani de la existența bisercii romano-catolice Sfânta Treime, 130 de ani de la nașterea scriitorului maghiar băimărean Tersánszky Józsi Jenő sau 560 de ani de la încoronarea Regelui Mathias.

Primele patru zile de festival se vor desfășura în diverse locații din centrul vechi. Este programată apoi parada de deschidere de vineri cu care se va popula centrul vechi al orașului.

 

Articolul precedentIulie – luna tinerilor în Baia Mare declarată Capitala Tineretului din România
Articolul următorMaramureșul sprijină persoanele afectate de inundații