Ca întodeauna meciurile contra primului adversar al zimbrilor din eșalonul de elită al rugby-ului românesc reprezintă enorm în plan emoțional, atât pentru iubitorii de rugby din Baia Mare cât și pentru actorii din teren.

Așa cum era de așteptat cel de-al 24 joc direct consemnat în SuperLigă avea să stea sub semnul echilibrului, dovadă și numărul nu foarte generos de puncte marcate 34. Și de această dată diferența au făcut-o jucătorii desemnați cu loviturile la buturi; uvertura Taniela Maravunawasawasa respectiv fundașul de doar 22 de ani al formației militare Ionel Melinte. Exceptând eseurile marcate de fijianul de 32 de ani Taniela Maravunawasawasa (minutul 53), în speță cel al tonganului de doar 23 de ani Sikuea Taliauli (minutul 60) complectate de transformarea centrului Alexandru Bucur.

Exceptând lovitura de penalitate transformată de uvertura zimbrilor, minutul 25, Taniela a irosit alte trei mari ocazii de a marca, o transformare în minutul 61 plus alte două lovituri de penalitate, consemnate în minutele 50 și 66. De partea cealaltă fostul component al zimbrilor, flankerul de 32 de ani Viorel Lucaci a reușit singurul eseu pentru echipa sa, minutul 40 restul de 14 puncte fiind opera fundașului de doar 22 de ani Ionel Melinte autor al unei transformări minutul 40, plus alte patru lovituri de penalitate, minutele 28, 35, 78 și 80.

Lăsând la o parte randamentul maxim de eficacitate al fundașului stelist, lider cu 52 de puncte în topul marcatorilor din SuperLiga de Rugby, un mare atuu al militarilor în victoria de pe terenul vicecampioanei României, l-au avut finalurile debordante de repriză. Atât în primul mitan când în minutele de prelungire oaspeții au reușit nu mai puțin de șapte puncte, distanțându-se la pauză la scorul de 13-3 cât și în final de joc când Ionel Melinte a lovit de două ori decisiv întorcând irevocabil rezultatul.

Articolul precedentInspectoratul pentru Situații de Urgență ” Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș are inspector șef nou
Articolul următorLa Zilele Regio, Consiliul Județean Maramureș a primit Premiul I pentru proiectul ”Reabilitare Drumul Nordului”