Sighetenii sunt invitați să doneze sânge în 14 februarie. Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Baia Mare, organizează o nouă campanie de donare de sânge în incinta Ambulatoriului Integrat din cadrul spitalului.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să aibă cartea de identitate la ele, să se hidrateze bine înainte de a dona sânge, să nu consume grăsimi și băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării și să nu fumeze înainte cu o oră de donare.

”Personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș va recolta sângele în condiții de siguranță, folosind instrumente de unică folosință. Întregul proces nu durează mai mult de 30 de minute, din care donarea efectivă se realizează în maxim 10 minute. Cei 450 de mililitri de sânge recoltați de la un singur donator pot să salveze chiar și trei vieți omenești”, spun reprezentanții Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

Puteți dona sânge dacă aveti vârsta între 18 și 60 de ani, o greutate corporală mai mare de 50 de kilograme la femei și de 60 de kilograme la bărbați, nu ati făcut operații chirurgicale și stomatologice în ultimele 3 luni, nu sunteti însărcinată/lauză/la menstruație, nu suferiti de hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele.

Articolul precedentAnticariatul Donatorilor, un proiect de succes care se reia la Biblioteca Județeană
Articolul următorMaramureșul, la vize peste o săptămână