Băimărenii care doresc să scape de calculatoarele, imprimantele vechi sau televizoarele defecte pot participa în perioada 12-18 octombrie la o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice ce va avea loc în Baia Mare, sub egida Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Baia Mare și Serviciul Local de Colectare Maramureș, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a acestor deșeuri.

„Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare RoRec. Cetățenii din Municipiul Baia Mare au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.” ne-a explicat Ana Iacob Solomeș cea care răspunde de acţiune în teritoriu.

Programul acțiunii de colectare este următorul: sâmbătă, 12 octombrie 2019, între orele 09.00-16.00: vor fi deschise 3 puncte de colectare provizorii care îi așteaptă pe băimăreni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș: La RFN, Intersecția Blv. Republicii cu Str. Lupului lângă magazin Liana și La Semilună. În perioada 12-18 octombrie, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil zilnic, între orele 9-17.

Va fi şi o tombolă în data de 21 octombrie, la RFN, începând cu ora 12.00 pentru toti deponenții din campanie iar premiile sunt o cafetieră, trei mixere, patru blendere și patru mașini de călcat.

Articolul precedentUn maramureșean și-a pierdut libertatea după ce a condus sub influenţa alcoolului
Articolul următorCSM Sighet ratează șansa de a se califica în turul următor al Cupei României