Asociația Elevilor Maramureș, în colaborare cu a dat startul proiectului „Caravana Liceenilor”.

Acest proiect are ca scop, în primul rând, popularizarea Statutului Elevului, și în al doilea, răspândirea mișcării de reprezentare a elevilor la liceele din zonele istorice ale Maramureșului.
Am constatat că sunt licee unde elevii nu cunosc statutul lor. Profesorii nu înțeleg că nu este totuna regulamentul intern al școlii cu statutul și nu le prezintă elevilor. De multe ori îi întrebăm pe profesori dacă au prezentat elevilor statutul, ei zic, da, e și lipit pe perete. Dar de fapt acolo e regulamentul intern. Această informare trebuie să aibă loc la ora de dirigenție, dar sunt elevi care ne spun că nu se țin aceste ore și în locul lor profesorii își fac orele de română sau matematică. Nu este voie așa ceva. Trebuie să stea de vorba cu elevii iar dacă asta nu se întâmplă, atunci când? E un motiv pentru care mergem și prezentam acest statut.” ne-a declarat Denis Lazar, președinte AEM.
Tot din cauză că elevii nu își cunosc statutul iar profesorii refuză să le vorbească despre asta, duce la anumite neînțelegeri.
Elevii majori conform statutului au dreptul să iasă din curtea școlii, pentru că având 18 ani ei răspund de orice li se întâmplă. Ori dascălii nu sunt de acord fiindcă ei nu vor să își asume nici o responsabilitate în această privință. Dar eu nu știu de fapt că în statut este prevăzut exact amănunt, afirma Denis Lazar.
Primul popas reprezentanții elevilor  l-au avut la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare, unde au rămas plăcut surprinși de facilitățile din unitatea de învățământ și de faptul că elevii au fost receptivi și plini de cunoștințe.
Următorul popas este Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” din Seini, dar în această caravană sunt cuprinse toate liceele din Maramureș.
Articolul precedentȘase sportivi ai AH Minaur reprezintă România în această săptămână
Articolul următorUn nou control la Casa de Cultură a Sindicatelor