Teba și Tep, doi câini poliţişti din cadrul IPJ Maramureș, au fost premiați de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române cu distincția „Câinele polițist al anului”. Distincţiile au fost înmânate de inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul principal Ioan Buda, în cadrul manifestărilor organizate la Bucureşti pentru marcarea Zilei Poliţiei Române.

Pentru rezultatele importante obţinute în misiunile din anul 2018, echipajul format din agentul şef adjunct Zoltan Bandi și câinele Teba al Grupei Canine Maramureş a primit distincţia de ”Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române. De asemenea, câinele poliţist Tep, antrenat de Andrea-Isidora Tracec a fost premiat cu distincția „Câinele polițist al anului”.

Cazurile soluţionate de cei doi câini poliţişti împreună cu conductorii lor nu au fost unele uşoare: de la descoperirea unor infractori până la recuperarea prejudiciilor, de la cazuri de furt la tâlhărie sau viol, de la intervenţii în mediul urban, rural până la deplasări în alte judeţe.

La Suciu de Sus, Teba i-a ajutat pe poliţişti să recupereze 12.000 de lei furați dintr-o locuinţă, la Vişeu de Sus a fost pe urmele unui violator a cărui victimă a murit ulterior, la Satulung a descoperit autorul mai multor distrugeri, la Coaş şi Cerneşti i-a condus pe poliţişti către persoanele care au furat aur şi bani din locuinţe, la Berinţa a soluţionat un furt de motorină şi piese auto, la Satu Mare a luat urma autorului unei tâlhării şi enumerarea ar putea continua. 

De altfel, toate echipajele Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au avut în 2018 rezultate remarcabile. Totodată, câinii poliţişti maramureşeni s-au remarcat la toate competiţiile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, aceştia clasându-se mereu pe podium.

Articolul precedentIncredibil! Tumoră gigantă, operată la Spitalul Judeţean din Baia Mare
Articolul următorCampania de colectare a deșeurilor rezultate în urma curățeniei de primăvară s-a încheiat