A fost sărbătoare mare la sfârșitul săptămânii trecute în Budești. Cu mic cu mare localnicii au îmbrăcat costumul popular pentru a sărbători așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri. Preț de câteva ore la Căminul Cultural din localitate s-au desfășurat mai multe activități dedicate Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Discursuri despre însemnătatea istorică a Centenarului Marii Uniri, rolul Bisericii în Marea Unire, expoziție de carte istorică privind Marea Unire de la Alba Iulia au fost câteva dintre acțiunile organizate de administrația locală pentru a marca acest moment.

”Vine momentul când trebuie să fim toți împreună și noi astăzi am încercat să fim toți împreună ca să sărbătorim Marea Unire. Spun că suntem toți împreună pentru că suntem adunați budeșteni cu sârbeni, suntem adunați ortodocși cu catolici și suntem adunați tineri, copii și oameni mai în vârstă. Ce poate fi mai frumos decât să fim toti împreună pentru momente solemne”, a precizat primarul comunei Budești, Liviu Tămaș.

Maramureșenii prezenți la aceste manifestări au încheiat ziua cu hora unirii și cu degustarea preparatelor tradiționale.

Articolul precedentIncursiune în istorie, la Cavnic, de Ziua Națională a României. S-a și gătit românește, pe cântece patriotice
Articolul următorCALCULE PE HÂRTIE: Utilaje de intervenție și stocuri de materiale antiderapante, pregătite pentru deszăpezirea drumurilor publice din Maramureș