Miercuri seara, Cătălin Cherecheș a fost prezentat judecătorului din Germania. S-a hot încarcerarea imediată a acestuia. Cherecheş a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen.

Potrivit informațiilor din presa germană, din Augsburg, poliția l-a arestat pe primarul condamnat al orașului Baia Mare din România. Cătălin Cherecheș, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Apoi a fugit. Ulterior, autoritățile române au emis un mandat european de arestare.

Pe 27 noiembrie 2023, Parchetul din München a aflat că persoana căutată se află în zona München. Prin urmare, autoritățile germane au inițiat măsuri de observare și monitorizare a telecomunicațiilor, care au permis stabilirea locului persoanei, pe 28 noiembrie 2023 și au făcut posibilă arestarea în jurul orei 18.30 în zona gării principale din Augsburg.

Urmează să se ia o decizie cu privire la extrădarea persoanei în cauză. Durata procesului de extrădare nu poate fi încă evaluată. Acest lucru depinde în mare măsură de faptul dacă persoana urmărită este de acord cu așa-numita extrădare simplificată, potrivit presei germane.

În România, autoritățile spun că fostul primar – Cătălin Cherecheș va putea fi adus în țară în 10 zile, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Dacă acesta consimte la predare și va fi de acord să revină în România, termenul va fi unul scurt, 10 zile. În caz contrar, decizia cadru prevede un termen de 60 de zile.

Cătălin Predoiu a comentat imaginile care au fost date publicității cu primarul fugar din Baia Mare care a fost prins în Germania. Cherecheș apare cu mai multe răni pe față.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat despre fotografia care circulă în spaţiul public cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, având răni pe faţă după ce a fost prins de poliţiştii din Germania, că în prezent nu ştie exact ce s-a întâmplat. ”Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment”, a afirmat Predoiu.

„Tot ce pot să vă spun este că, pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţiştii români, maghiari, germani, s-a refăcut traseul fugii, ca să spun aşa, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi în final s-a organizat o supraveghere în limita legii, acolo unde a staţionat, până când a avut următoarea tentativă. Se pare că se deplasa într-o altă localitate şi a fost legitimat şi reţinut”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, la Arad.

„Am văzut poza, sunt informaţii care urmează să parvină de la poliţiştii germani. Conform informaţiilor preliminare pare că a fost o vătămare în cursul încercării de a scăpa de legitimare, practic o lovire în timpul fugii, nu neapărat de către poliţişti. Nu ştim exact în acest moment, nu vreau să comentez, dar vom afla informaţii, vor fi date publicităţii de către poliţie. (…) N-am aflat de cunoştinţe şi nu văd de ce va fi o problemă a Poliţiei Române şi a Poliţiei Germane. Dacă omul a fugit, s-o fi lovit în această fugă, nu ştiu exact, vom vedea. Nu ştiu ce vină au poliţiştii sau dacă apar astfel de leziuni în timpul unei reţinerii în care se opune rezistenţă. De principiu vorbesc, nu sugerez nimic în acest caz. Nu ştim în acest moment”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVremea se schimbă în mare parte din țară
Articolul următorSistemul Garanție-Returnare devine operațional de astăzi – Românii vor plăti 50 de bani pentru ambalaje