Vremea a fost inchisa si au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Trecator si izolat s-a semnalat si burnita. Cantitatea maxima inregistrata a fost de 15.0 l/mp la Ulmeni. Vantul a suflat slab moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 94 km/h, unde a viscolit ninsoarea.

Temperatura maxima a fost de 0 grade la Ocna Sugatag, Baia Mare, Targu Lapus si 2 grade la Sighetu Marmatiei. In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Stratul de zapada este prezent pe arii extinse, masura aseara pana la 30 cm la Firiza. La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -2 grade la Targu Lapus, Borsa, Cavnic, Petrova, Viseu de Sus si -1 grad la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Baia Mare. Se circula in conditii de iarna pe toate sectoarele de drumuri nationale in judet. Stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila masoara intre 0 si 2 cm pe toate drumurile nationale din judet. Cerul este acoperit, ninge pe majoritatea sectoarelor.

Vizibilitatea in trafic este buna, cu exceptia DN 18, in Pasul Prislop, unde intre km 156 si km 180 vizibilitatea este redusă de ceata, sub 150 de metri. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 29 utilaje si au imprastiat 265 tone sare. Pe DN 18B, km 22, la Copalnic, s-au rupt cabluri sub greutatea zapezii. La fata locului s-au deplasat o echipa de interventie de la Electrica, echipaj de politie si autoritati locale. S-a constatat ca era vorba de cabluri de la o firma de comunicatii.

Nu au fost probleme de trafic rutier. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade la Targu Lapus, Cavnic, Ocna Sugatag, Petrova, Viseu de Sus, Borsa; -1 grad Celsius in Baia Mare, Seini, Baia Sprie, Somcuta Mare. Grosimea stratului de zapada masoara: 40 cm la Firiza si Bicaz, 38 cm la Baiut, 32 cm la Mara, 30 cm in Baia Sprie, 29 cm la Ulmeni, 27 cm la Busag, 23 cm la Ocna Sugatag, 18 cm in Baia Mare si pe Valea Vaserului, 17 cm la Sighetu Marmatiei, 13 cm la Targu Lapus, 11 la Vf. Iezer. Debitele si cursurile de apa din judet au fost usor variabile. Se gaseste formata gheata pe malurile raurilor Mara, Botiza, Vaser si Ruscova. Curg sloiuri de gheata. Curg sloiuri de gheata pe raurile Mara si Iza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Vremea ramane si astazi inchisa. Pe arii extinse se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare Izolat se va depune polei. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grad. Izolat, in zonele joase va fi ceata.

Articolul precedentProbleme la alimentarea cu energie electrică în mai multe localități din Maramureș
Articolul următorDrumuri județene închise pe perioada de iarnă