Vremea a fost frumoasa si mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult senin. Vantul a suflat in general slab. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -10 grade Celsius. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din judet este partial umed. Cerul pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale senin, respectiv partial acoperit in zona inalta de munte. Vantul bate linistit. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 100 de metri, pe DN18, intreg sectorul de la Petrova. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu sase utilaje si au imprastiat 20 tone de material antiderapant in Pasul Gutai, DN18 la Petrova și pe DN17C. SC Drumuri Poduri a intervenit cu 11 utilaje si au raspandit 98 tone material antiderapant pe sectoarele de drumuri judetene.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Barsau, Lapus si Cavnic. Sunt poduri de gheata pe raurile Iza, Mara Lapus si Suciu. Poduri de gheata suspendate sunt formate pe cursurile raurilor Botiza si Mara. Se mentine podul de gheata format pe raul Iza ( apa curge pe sub podul de gheata). Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara pana la 10 cm la Vf. iezer, 4 cm in Baia Borsa, 3 cm pe Valea Vaserului, 2 cm in Poiana Borsa, la Suciu, Blidari si Firiza, 1 cm la Cavnic. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -11 grade la Targu Lapus,-7 grade la Seini, Somcuta Mare,-6 grade la Sighetu Marmatiei, -5 grade in Baia Sprie, Baia Mare, -4 grade la Ocna Sugatag,-3 grade in Pasul Prislop, Pasul Gutai, la Cavnic, 0 grade la Viseu de Sus, 1 grad la Borsa, 3 grade la Vf. Iezer.

Vremea va fi astazi in judet predominant frumoasa. Cerul va fi variabil la senin. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -7 si -3 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentAlertă şi mobilizare a poliţiştilor din Sighetu Marmaţiei pentru găsirea unui băiat care a alertat poliţia că este victima unei infracţiuni cu violenţă
Articolul următor( FOTO) Casă cuprinsă de flăcări în Baia Mare