Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost noros. Pe arii relativ extinse au cazut ploi si cu caracter de aversa, insotite pe arii restranse de descarcari electrice. In zona montana precipitatiile au fost mixte, iar in zona inalta a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 27.0 l/mp, la Vf. Iezer.

Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari de pana la 58 km/h, la Ocna Sugatag, iar in zona montana inalta a suflat tare cu intensificari de pana la 90 km/h, viscolind ninsoarea. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste in Pasul Prislop, intre km 140 si km 156, iar intre km 156 si km 180 stratul de zapada framantata masoara intre 1 si 3 cm.Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat si umed. S-a actionat de catre angajatii sectiei de drumuri nationale cu 18 utilaje si s-au raspandit 260 tone de material antiderapant pe DN1C, DN18, DN19, DN17C, DN18B. Ninge viscolit la Borsa, in Pasul Prislop. Vizibilitatea este redusa sub 50 de metri, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175.

Vantul sufla cu viteze de pana la 50 km/h. Ninge slab pe DN17C, pe Dealul Stefanitei. Nu avem semnalate perturbari ale traficului rutier din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile pe drumurile publice din zona. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si partial umed. Pe DJ109F, in varf la Cavnic, se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata. S-a actionat cu 19 utilaje si s-au imprastiat 268 tone de material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in crestere. Sunt in continuare prezente pe unele rauri fenomenele de iarna. Gheata este formata la malurile raurilor Viseu, Ruscova, Mara si Iza.

Temperaturile negative au contribuit la formarea unui pod de gheata pe raul Botiza (cursul apei curge peste podul de gheata). Stratul de zapada este prezent doar in zona inalta de munte si masoara: pana la 15 cm la Vf. Iezer, 13 cm la Baiut, 5 cm la Cavnic, 4 cm la Luhei, 3 cm la Sacel si Baia Borsa, 2 cm in Poiana Borsa. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -5 grade la Vf. Iezer, -3 grade in Pasul Prislop, -2 grade in Pasul Gutai, -1 grad la Cavnic, 0 grade la Borsa, Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, 1 grad la Viseu de Sus, Ocna Sugatag, 2 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare. Sunt asigurate utilitatile, toti consumatorii sunt alimentati cu energie electrica. Vremea va fi astazi in judet usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, indeosebi in cursul zilei, vor cadea precipitatii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla in general moderat cu intensificari temporare cu rafale de 55-65 km/h, iar in zona montana inalta vor depasi 90-120 km/h viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 7 grade, iar cele minime intre -4 si -1 grad.

Articolul precedentMaramureșean monitorizat de medici după ce a venit din China
Articolul următorSchimbări majore în Educație: transport gratuit pentru elevi. Numărul maxim de copii în clasă, redus