Vremea a fost ieri mai rece decat normalul termic al perioadei. Local, au cazut precipitatii sub forma de ninsoare. Vantul a prezentat intensificari trecatoare in zona montana inalta. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet.

Cerul este acoperit, vantul sufla moderat, iar vizibilitatea in trafic este buna. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul DN18, intre km 156 si km 180 (Pasul Prislop). Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul partial uscat, respectiv curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 14 utilaje, un UNIMOG și au imprastiat 23 tone de sare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara, nu au fost semnalate probleme.

Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara 10 cm la Firiza, 9 cm la Baiut si Baia Sprie, 6 cm la Cavnic si Baia Mare, 5 cm la Targu Lapus si Ocna Sugatag. Valori ale temperaturii aerului: -3 grade Celsius la Targu Lapus, Cavnic si Ocna Sugatag, -2 grade Celsius la Borsa, Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei si Baia Mare. Cel mai rece a fost in cursul noptii si al diminetii la Targu Lapus -5 grade Celsius si -11 grade Celsius la Varful Iezer.

Vremea se mentine si astazi rece in judetul nostru, izolat geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi mai mult senin la deal si la munte, variabil in zonele joase, unde pe arii restranse noaptea si dimineata se va semnala ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 1 grad, iar cele minime intre -11 si -7 grade.

Articolul precedentCând se împodobeşte bradul de Crăciun? Tradiții românești
Articolul următorCirculația rutieră va fi restricționată pe mai multe străzi din Sighetu Marmației