Județul Maramureș se află sub atemționare cod galben de instabilitate atmosferică și ploi. Atenționarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 21:00.

Administrația Națională de Meteorologie informează că îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.
Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni,

Până în 25 iulie ora 16:00 a fost emisă și o atenționare hidrologică  pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu și Iza  din judeţul Maramureş. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, sunt posibile  scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Articolul precedentAngajări la Spitalul judeţean „Dr. Constantin Opriş”
Articolul următorUn reprezentant al ITPF Sighet a primit titlul de ”Poliţistul de frontieră al anului 2018”