Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației s-a înscris la ediția a XII-a a concursului național pentru liceeni EUROSCOLA, lansat de Biroul Parlamentului European în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, concurs care se desfășoară în acest an școlar sub titlul generic „Educația schimbă vieți”.

Cei 18 elevi din clasele IX-XI, coordonați de doamnele profesoare Luminița Colopelnic și Cornelia Hotea, au avut de ales o personalitate a cărei poveste de succes să fie promovată în școli și în mass-media, în scopul sublinierii rolului educației și a importanței învățării unei meserii atât pentru dezvoltarea personală cât și pentru bunăstarea comunității.
Din mulțimea de personalități, elevii s-au oprit la prof. dr. Mihai Dăncuș, muzeograf, scriitor și publicist, profesor de vocație, director de muzeu, cercetător în domeniul culturii și civilizației tradiționale, un exemplu elocvent pentru proiectul „Prin tradiție și educație spre autenticitate și bunăstare”.


”De ce Mihai Dăncuș? Deoarece Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, la ceas de centenar, se mândrește cu absolvenții care i-au adus faimă în țară și peste hotare. Și totuși de ce Mihai Dăncuș la Euroscola? Pentru lecția importantă de viață pe care ne-a dat-o: educația schimbă vieți. Te scoate din foamete, din situații de criză, din anonimat și te pune la un loc de cinste” spun participanții.


Mai multe despre activitățile proiectului se găsesc pe site-ul: CNDV-Euroscola 2019.
Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației a mai participat la concursul EUROSCOLA în anii școlari 2012-2013, respectiv 2015-2016, ajungând la etapa internațională de la Parlamentul European din Strasbourg. În anul 2016 a câștigat competiția și a fost adus la Sighetu Marmației trofeul concursului. #EuroscolaRO2019
Instituția Prefectului-Județul Maramureș susține această inițiativă și a încheiat un Protocol de Colaborare cu Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

Articolul precedentNinge în zona înaltă a Munților Maramureșului
Articolul următorMuzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice